TRABZON / ORTAHİSAR - Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Ock

Kurumumuz 11/B ve 10/C sınıfları, öğretmen ve öğrencileri ile beraber ÖZDEMİR BAYRAKTAR BİLİM MERKEZİNE Sosyal Beceriler dersi kapsamında ziyarette bulundular.Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyoruz.

Ock

14 Veli'nin katılımıyla okulumuz hemşiresi Merve Melek ALKAN tarafından İlk Yardım Eğitimi Semineri verilmiştir.Bu egitim kapsamında okulumuz özel eğitim öğretmeni Erhan CANPOLAT tarafından da Afet ve Acil durum çantası ile ilgili velilere bilgi verildi.Eğitim veren arkadaşlara teşekkür ediyoruz.

Ock

Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu III.Kademe Müdürlüğünde eğitim gören 25 öğrenci tarafından tasarlanan süs eşyaları ve özgün tasarım ürünleri için 22/12/2022 tarihinde okul tarafından Türk Patent Kurumuna çoklu başvuru yapılmış olup,okul idaresi ve El Sanatları öğretmenleri rehberliğinde 83 adet tasarım, Fikri ve Sınai Haklar kapsamında tescil edilmiştir. Tasarım tescil belgesi 21/11/2023 tarihinde  5 yıl korunması üzere okula teslim edilmiştir. Aynı zamanda ÖZELİM ÜRETİRİM PAYLAŞIRIM Markası okulumuz adına tescillenmiştir. Belgeleri bizzet taktim eden ve Atölyeleri ziyaret eden İl MEM Müdür Yardımcısı Fatma Zehra AYDIN,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceml KARAKAŞ,İl MEM Şube Müdürü Erdoğan KARAKAŞ,İlçe Şube Müdürleri Hüseyin ERDEN ve Emrah KOŞAR a Okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ara

KTÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İLE  EL SANATLARI ÖĞRETMENİMİZ TUBA AKBAŞ BAYRAMIN REHBERLİĞİNDE ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILDI.YAPILAN ÜRÜNLER FAKİLTEDE SERGİLENDİ.EMEĞİ GEÇEN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ara

Okulumuzda Sağlıklı Besleniyorum Projesi Kapsamında ilimizde pilot olarak seçilen okullara yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından  bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Verimli geçen toplantıda emeği geçen sorumluluraımıza ve toplantıya katılan dinleyicilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuzda sıfır atık projesi kapsamında yemek israfını önlemeye yönelik, düzenli olarak tabldotuna yiyebileceğinden fazla yemek alan öğrenciler belirlendi.Yemek israfını önlemeye yönelik olarak hazırlanan posterin sunumu bu öğrencilere yapıldı. Konu ile alakalı video izletildi.Öğrencilerin yiyebileceği miktarda ki yemeği almasına teşvik amaçlı yemek bitirme tablosu hazırlandı.Beş günlük planlanan bu etkinlikte sembol pekiştireçlerle günlük olarak yemeğini bitiren öğrenciler ödüllendirildi.Beş günün sonunda beş adet sembol pekiştireç kazanan öğrenciler ödüllendirilerek çocuklara yiyebileceği miktarda yemek alma davranışı kazandırıldı.Emeği geçen Eda  YAŞAR öğretmenimize ve Okul Hemşiresi Merve Melek ALKAN'a teşekkür ediyoruz.

Ara

Yeşil Yol Derneği tarafından öğrencilerimize  Bowling etkinliği gerçekleştirildi. Dernek yönetimine Farkındalıklarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Ara

2021/2027 ERASMUS AKREDİTASYONU  OKUL EĞİTİMİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI TRABZON ÖĞRETMENEVİNDE YAPILDI.OKULUMUZUN  2024 YILI  ERASMUS AKREDİTASYONU KAPSAMINDA OKUL EĞİTİMİNDE YAPILACAK ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA OKUL MÜDÜRÜ AHMET ÇİFCİ ve MÜDÜR YARDIMCISI ALİ HAYDAROGLU KATILDI.

Ara

Okulumuzda Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle tüm öğretmenler,veliler ,mezun olan öğrencimiz ve velileri ile beraber HER KATA BİR TAT vererek hem organik ürünlerimizin üretiminden tüketimine kadar tanıtımını içeren etkinliklerle hemde geçmiş kültürümüzü gelecek nesille buluşturan faaliyetlere anlam katacak konsemplerle sunum yaparak ziyaretcilerin beğenisini kazanmıştır.Davetimize iştirak eden Özel Eğitim Okulu İdarecilerine ,Faruk Başaran Bilim Sanat Merkezi idareci ve personellerine,velilerimize ve diğer misafirlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Ara

Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında tüm okul olarak 7 Aralıkta sinema etkinliğine katıldı.ROYAL sinemasında izlenen Aslan Hürkuş adlı  film öğrencilerinde beğenisini kazandı.Taşıma konusunda destek olan Trabzon Büyükşehir Belediyesine ,Organizasonun düzenlenmesinde yardımcı olan Okul idarecilerimize,Okul Rehber öğretmenimize ,Özel Eğitim Öğretmenlerimize,Gezei planlayıcısı Esra KAZANCI öğretmenimize  ve okul hemşiresi Merve Melek ALKAN'a ve tüm paydaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla YEŞİLYOL Derneği'nin organize ettiği kaynaşma etkinlikleri kapsamında 9.sınıf öğrencileri 1453 Osmanlı Cafede buluştular.Emeği geçenere teşekkür ederiz.

Ara

Kurumumuzun talebi doğrultusunda Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü tarafından velilerimize yönelik Engelli Hakları Konusunda Klinik psikolog Tolga KRANDA tarafından eğitim verildi.İlgili kuruma ve Tolga KIRANDA'ya verdiği katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler farkındalık Günü Kapsamında Ortahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi 11.Sınıf öğrencileri Meslek dersleri öğretmeni Zülkif ÖZER beraberliğinde okulumuzu ziyaret ederek ,Özel öğrencilerin eğitim-öğretim oramı hakkında bilgiler edindiler.Ziyaretleri için Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci,öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Ara

Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu 4006-A Projesinde Fuarda projesi sergilenmeye hak kazaanan öğretmenler tarafından ,Karadeniz Özel eğitim Meslek Okulunun  5-6 Aralık 2023  tarihinde düzenlediği 4006-A TÜBİTAK fuar  etkinliğine katılarak hem okulumuzun düzenleyecek olduğu fuara hazırlık kapsamında bilgi edinmesine hem de hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak okul dayanışmasına katkıda bulunmayı amaçlamışlardır.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık günü nedeniyle okul öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerinin isteklerini yerine getirmek için dilek ağacı oluşturulmuştur. Ağaca asılan dilekler  doğrultusunda öğretmenler öğrencilerin isteklerini yerine getirerek anlamlı bir farkındalık oluşturmuşlardır. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.